Voor zoiets als een diamant, is het natuurlijk het beste om contant te betalen. Maar we snappen het wel: je bent verlieft en loopt een winkel binnen en je overweegt de ring te financieren, zodat je de vraag eerder kunt stellen aan degene waar je verlieft op bent en mee wenst te trouwen. Dit zijn de beste manieren om een verlovingsring te financieren.

Afgezien van huizen en auto’s is een diamanten verlovingsring een van de grootste aankopen die de meeste mensen in hun leven maken

Zoals met alles, is het altijd het beste om geld van tevoren te sparen en contant te betalen voor een bescheiden verlovingsring. Dit helpt je om te voorkomen dat je een ring koopt die je niet kunt betalen en voorkomt dat je geld verspilt aan rente.

Ja, een verlovingsring is een zinvol symbool van je liefde dat hopelijk een leven lang meegaat, maar raak niet verstrikt in marketing, wat suggereert dat je een ring moet kopen die je niet kunt betalen. De oude regel dat een ring twee maanden salaris zou moeten kosten, lijkt ons niet helemaal meer te kloppen. Hoewel de gemiddelde leeftijd van het huwelijk ouder wordt, betalen velen van ons nog steeds studieleningen af als we de vraag krijgen of willen stellen!

In werkelijkheid worden mensen verliefd en kiezen ze ervoor om te trouwen in alle verschillende stadia van het leven. We realiseren ons dat je misschien een verlovingsring wilt financieren om de vraag eerder te kunnen beantwoorden. Als je een verlovingsring gaat financieren, moet je hier goed over nadenken en alles overwegen en natuurlijk de lening vergelijken.

De financiering van een juwelier is oké, maar wees voorzichtig

Als je 0 een procent financiering krijgt aangeboden van de juwelierszaak is dit natuurlijk geweldig! Pas op voor gruwelijke voorwaarden als je een betaling mist of het volledige bedrag niet kunt betalen als de periode voorbij is.

Veel juwelierszaken bieden winkel krediet of andere financieringsopties. Bovendien kunnen winkelverkopers worden gestimuleerd om u naar deze opties te duwen. Soms zijn deze aanbiedingen mogelijk concurrerend (bijvoorbeeld 0 procent of zelfs 0 procent en gedurende vele maanden aan het begin niet te hoeven betalen). Maar nadat deze promotie periode is verlopen, hebben de meeste van deze kaarten een zeer hoge rente.

Lees de voorwaarden van het aanbod zorgvuldig door voordat je op de stippellijn tekent. Dit zijn contracten welke je aan gaat met de winkelier en de lening oversluiten is niet meer mogelijk, wat er eigenlijk voor zorgt dat de kans groot is dat je uiteindelijk teveel betaald.

Wat is de promotie? Hoe lang duurt het? Onder welke voorwaarden kan het promotietarief worden ingetrokken? (Bijvoorbeeld als je een betaling mist? Wat is de normale rentevoet daarna?

Kan ik het me veroorloven de aankoop te betalen voordat de promotietarief vervalt?

Zelfs als je het je kunt veroorloven om de ring te betalen voordat de promotie tijd verloopt, overweeg dan of het openen van een tegoedrekening bij een juwelier de juiste zet is. Of je kunt in de verleiding komen om toekomstige aankopen uit de winkel te financieren die je niet echt nodig hebt

Denk er ten slotte aan dat je redelijk wat geld kunt besparen door verlovingsringen online te kopen bij gerenommeerde online juweliers. Echter is een ring wel een gevoelsaankoop, in het echt de ring zien is stiekem toch wel belangrijk!