Oorbellen komen in alle soorten en maten. Vandaag de dag zijn de mogelijkheden werkelijk waar bijna onuitputbaar. Helemaal nu de Chinese markt super toegankelijk is dankzij sites als Aliexpress. Daardoor hebben we de afgelopen jaren vele unieke aparte oorbellen gezien in het straatbeeld van Nederland. Maar nu lijkt het erop dat we enigszins een tegenbeweging waarnemen. Dat mensen weer terugkeren naar ietwat meer ingetogen, minder opvallende type en stijl oorbellen. Enfin in dit artikel bespreken we een aantal van de opties die mensen hebben die uitermate trendy zijn voor 2019.

Allereerst oorbellen knopjes stijl. Hebben dus zoals de naam al zegt een knopjes vorm. Zeer ingetogen. Ze zijn verkrijgbaar in goud en zilver, maar wij prefereren zelf de zilveren variant deze is zeer elegant te noemen. Ze zijn verkrijgbaar in Nederland o.a. bij ikbensieraden.nl.

Indien je niet zo van de knopjes bent, en liever kleine elegante ringvormige oorbellen draagt dan heb je geluk want ook deze stijl is hip dit jaar. Deze hebben verder dezelfde eigenschappen en voordelen als oorbellen knopjes, in dat ze elegant zijn, minimalistisch, modern en verkrijgbaar in meerdere kleuren zoals goud, zilver en eventueel met zirkonia steentjes indien je toch ietwat meer opvallende oorbellen verlangt. Tevens verkrijgbaar hier.

Parel oorbellen zijn dan een derde trend. Parel is uitermate stijlvol en zeer geschikt voor meer elegante gelegenheden zoals een gala bijwonen een bedrijfsfeest, een bruiloft. Parel denken de meeste mensen nog dat dit duur zou zijn. Maar niets is minder waar. Tegenwoordig zijn er imitatie parel sieraden op de Nederlandse markt verkrijgbaar die voor de leek niet van echt te onderscheiden is met het blote oog. Om elegante parel oorbellen te dragen hoeft men dus zeker niet meer het spaarvarken stuk te slaan.

De drie voornaamste trends die wij signaleren voor dit jaar zijn dus in samenvatting oorbellen knopjes, oorbellen ringen en parel oorbellen. Met al deze oorbellen kun je goed voor de dag komen. Idealiter schaf je ze alle drie aan zodat je een beetje kunt variëren van dag tot dag.