Oozoo en Ikki, trendsetters voor heren en dames horloges

Zelfs vanaf de tijd dat welgestelde mannen met hun elegante zakhorloges een statement maakten van stand en status, zijn horloges niet alleen een instrument die de tijd aangeven, maar ook een accessoire die deel uitmaakt van de uiterlijke verschijningsvorm van de mens. Oozoo en Ikki zijn twee horlogefabrikanten die zich vooral richten op die eigenschap van het uurwerk.

Oozoo

Een persoonlijke mening

Ik ben nooit een drager geweest van sieraden en ik heb het horloge, misschien wel onterecht, altijd als zodanig beschouwd. Als gymleraar is tijd een element dat altijd nauwkeurig in de gaten gehouden dient te worden, maar het dragen ervan neemt wel risico’s met zich mee. Ik gaf daarom altijd de voorkeur aan strakke, eenvoudige horloges, die tegen een stootje konden, en vooral niet te duur waren. Dat laatste was belangrijk omdat door ongelukjes het horloge regelmatig vervangen diende te worden.

Als ik destijds geweten had van merken als Oozoo en Ikki, dan was ik zeker een goede klant geworden, want deze horloges sluiten prima aan bij mijn visie over een goed, praktisch en betaalbaar uurwerk.

Dus…

Dus ben ik nooit iemand geweest die design en uiterlijk van een horloge erg belangrijk gevonden heeft. Je kiest natuurlijk wel een model dat je aanstaat, maar het was niet echt belangrijk. Het horloge heeft nog steeds de taak de tijd aan te geven, maar is ook erg belangrijk geworden als accessoire, als aanvulling op ons uiterlijk en onze kleding. Een horloge moet qua stijl en kleur bij de rest passen en Oozoo en Ikki blinken met hun assortiment uit in mogelijkheden dat horloge te kiezen dat perfect bij je past. Dit komt tot uiting in talloze combinaties van uurwerk en horlogebandjes.

Ik ben geen gymleraar meer en als ik een van de vele Oozoo of Ikki verkooppunten bezoek voor de aanschaf van een nieuw horloge zal ik zeker die esthetische kwaliteit van horloges meer kunnen waarderen.

Ikki horloge