Ik ken maar weinig mensen die echt enthousiast worden van sokken. Maar ik vind ten onrechte. Sokken zijn ondergewaardeerd. Veel mensen hebben het idee, de notie van ik koop gewoon wat sokken bij een Nederlands warenhuis, de eerste beste paar, en dat is het. Maar je kunt veel meer doen met sokken. Het laatste nieuws is dat David Hasselhoff een collaboratie is aangegaan met het sokken merk Happy Socks om een eigen lijn te creëren. Super tof natuurlijk, wie wil niet rondlopen met sokken geïnspireerd op de Hasselhoff. Ook kwam een tijd geleden George Bush senior in het nieuws vanwege zijn opvallende sokken keuze. Sokken zijn een klein kledingstuk, en kosten relatief weinig, maar kunnen toch weldegelijk een echte show steler zijn.

Types sokken

Er zijn grofweg drie soorten sokken te verkrijgen tegenwoordig, we zullen ze hieronder beknopt toelichten, welke types dit zijn en voor welke gelegenheden geschikt.

1. Reguliere sokken

Dit zijn de huis tuin en keuken sokken die iedereen wel kent. Gewoon doodnormale sokken die tot en met je kuit komen ongeveer. Weinig nieuws onder de zon op dit vlak.

2. Sneakersokken

Dit zijn sokken die beduidend korter zijn. Zelfs zo kort, dat je ze in principe niet ziet wanneer je schoenen aanhebt. Waarom zou je kiezen voor dit soort sokken? Wanneer je een korte broek draagt komt het beduidend vlotter over wanneer de sokken niet zichtbaar zijn dus in die gevallen zijn sneakersokken het meest gewenst. Verder kan opgemerkt worden dat sneakersokken überhaupt een fijner idee zijn in de zomer wanneer het warm is. Bezoek hemdvoorhem.nl om een uitgebreide collectie te kunnen aanschouwen.

3. Kniekousen

De naam van het beestje doet al vermoeden dat deze helemaal tot aan de kniekomen. De meest mannen zijn hier wel bekend mee reeds van het sportveld, voetballers dragen natuurlijk sokken die helemaal tot de kniekomen op het voetbalveld. Maar we zien kniekousen ook steeds vaker buiten de sportvelden. Een ultieme fashion faux-pas is om kniekousen te dragen onder een korte broek, maar we vermoeden dat je dit zelf ook nog wel kon beseffen. Kniekousen kunnen prima onder een pantalon. Kniekousen kunnen fijn zijn in de winter, en daarbij zou het helpen met doorbloeding in de benen. Verkooppunt in Nederland.

Merken sokken die ertoe doen

In de introductie van dit artikel haalde we al even aan, Happy Socks. Dit is wel een van de meest prominente merken wanneer het aankomt op kleurrijke opvallende sokken. Deze zullen sowieso opvallen en een glimlach teweeg brengen bij jezelf en omgeving. Maar dit soort sokken zijn wellicht niet het beste voor meer serieuze gelegenheden. In die gevallen kun je beter opteren voor een meer conservatief merk zoals Falke. Die produceren sokken van Duitse degelijkheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *