Sieraden zijn een leuke en speelse manier om je outfit net dat iets meer te geven. Ze geven je uiterlijk een persoonlijke toets. Niet iedereen kan zich dure sieraden veroorloven of je vindt het gewoon leuk om eigen juwelen te ontwerpen en maken. Met paracord beschik je over een duurzaam materiaal dat zich goed leent voor het maken van sieraden. Paracord of parachute koord is sterk en je zal dus lang kunnen genieten van je creatie. Het is misschien niet het meest voor de hand liggende materiaal, maar het is zeker en vast een blikvanger. Door gebruik te maken van vlechten en knopen kunnen we verschillende designs creëren.

==Stoer==

Een stevige armband of halsketting uit paracord staat stoer en is dus populair voor mannen. Paracord is beschikbaar in tal van kleuren. Als je voor de outdoor look gaat, is een groene camouflage kleur of een bruin tint aangewezen. Door gebruik te maken van een roestvrijstalen sluiting (te vinden hier) of D-schakel versterk je het survival gevoel. Sleutelhangers geknoopt uit paracord zijn ook populair bij mannen. Als je kiest voor een flashy kleurencombinatie wordt het ontwerp meer geschikt voor kinderen en vrouwen. Denk bijvoorbeeld aan vriendschapsarmbanden of een armband met een naamplaatje.

==Halssnoeren==

Het ontwerp van een paracord halssnoer kan gaan van een simpele, enkele koord met een hanger tot complex geknoopte juwelen. Als paracord enthousiast is het aan te raden om steeds nieuwe manieren van knopen en vlechten aan te leren. Dit brengt de nodige variatie in je werk en zal de kwaliteit van je werk tot nieuwe hoogten brengen. Als je beschikt over talent en doorzettingsvermogen is je eigen verbeelding de limiet. De mooiste halssnoeren zijn opgebouwd uit verschillende kleuren die harmonieus samenwerken.

==Ga op les==

Als je net begint met het knopen van paracord kan je een beginner set aankopen in de lokale knutselwinkel of een online hobbywinkel. In deze set bevinden zich allerlei toebehoren die je nodig hebt voor je eerste paracord project. Niet alleen het touw, maar ook kralen en sluitingen. Een handleiding die je netjes uitlegt hoe je de eerste knopen moeten maken zal je gidsen. Eenmaal de smaak te pakken, kan je losse koord en toebehoren kopen naargelang je project verreist. Voor het aanleren van nieuwe technieken kan je knutselboeken raadplegen, deze webpagina raadplegen, of één van de vele YouTube video’s bekijken. Kijk ook eens na of er geen workshop is in je buurt. Deze workshop kan gaan over het maken van knopen in het algemeen en je kan dan de aangeleerde technieken gebruiken voor je paracord juwelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *