Als je in een willekeurige winkelstraat in Nederland rondloopt, zie je verschillende trends. Eén daarvan is de retro trend. Een paar jaar geleden werd je nog uitgelachen als je rondliep in een lange jurk met een knipoog naar de jaren zeventig. Nu pasje er helemaal bij als je rondloopt in een zwierige jurk, een broek met wijde flowerpower pijpen of een designerpak gebaseerd op de jaren vijftig.

Wat is retro kleding?
Retro kleding wordt ook wel vintage kleding genoemd. Retro kleding zijn kledingstukken die gemaakt zijn in of lijken op de kleding uit de jaren twintig tot ongeveer de jaren 80 uit de vorige eeuw. Retro kleding is daardoor niet in één stijl te vatten. Het is een mix van stijlen uit de verschillende periodes.

Niet alle kleding uit de jaren van 1920 tot 1980 zien we terug in de winkels of online in de webshops. Alleen de meest populaire producten uit de voorbije jaren, komen in een nieuw jasje opnieuw op de markt. Voorbeelden van retro kleding voor vrouwen zijn bijvoorbeeld de petticoat jurken, de flowerpower jurken of de rockabilly jurken. Bij retro kleding voor mannen kun je denken aan bretels, overhemden met ruche en vlinderstrikken.

Dat de retro trend en het dragen van kleding met een knipoog naar vroegere tijden opeens weer zo populair is, komt doordat dragers van retro kleding zich graag authentiek kleden willen kleden. De retro kledingstijl helpt daarbij. In de retro kleding is de stijl van vroeger te herkennen, maar de kleding is toch helemaal aangepast aan de stijl van nu. Veel mensen combineren ook kleding uit verschillende periodes met elkaar. Bijvoorbeeld een mix van kleding uit de jaren 20 met de jaren zeventig. Door het combineren van retro kleding uit verschillende periodes is het voor iedereen mogelijk een eigen originele kledingstijl te creëren.

Waar koop je retro kleding?
Tot een paar jaar geleden kon je voor vintage kleding bijna alleen maar terecht in kringloopwinkels, tweedehandswinkels of speciale boetiekjes. Tegenwoordig hangt de retro kleding bij verschillende modeketens in de winkel en vind je op internet veel verschillende webshops die retro kleding aanbieden. Door de vele online mogelijkheden is de keuze voor retro kleding enorm gevarieerd. Je hebt de mogelijkheid meteen te vergelijken en te combineren. Door deze online markt voor retor kleding is het voor iedereen mogelijk iets te vinden dat past bij de kledingstijl die je hebt of graag wilt creëren.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *