Kleidng

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook kleding moet duurzamer, met name doordat mensen nogal geneigd zijn om kleding te kopen als impulsaankoop. Duurzame kleding heeft soms de naamsbekendheid om oubollig te zijn. Wij geven je een aantal tips om duurzame en modieuze kleding te kopen! Ben je opzoek naar duurzame kleding? Bezoek dan Kamst Mode.

Kies stof die is gerecycled

Ook kleding kan gerecycled worden. Door een gerecycled stofje te kiezen ben je verzekerd van dat je niet extreem bijdraagt aan vervuiling. Stoffen zoals katoen en polyester kunnen eenvoudig worden gerecycled. Denk bijvoorbeeld aan een stoere en tijdloze jeans. De mogelijkheden op het gebied van gerecyclede kleding is eindeloos én je kunt perfect inhaken op de nieuwste modetrends!

Kies voor tweedehandse kleding

Je staat er niet misschien bij stil maar tweedehandse kleding is booming! Je kent vast wel het liedje Thriftshop van Macklemore. Dit gaat over tweedehands kleding en dat je er leuke dingen vandaan kunt halen voor een zeer voordelige prijs. Maar ook oude kledingstukken zoals leren bikerjassen kun je er vinden. Deze jassen gaan nou immers jaren mee en kunnen erg stoer worden gecombineerd met een hoge laars en een leuk rokje.

Kies ten slotte de juiste stof

Zie je een kledingstuk in de winkel die je absoluut niet kunt laten liggen? Ga dan na van welke stof deze is gemaakt. Stoffen zoals linnen, hennep en Lyocell zijn erg duurzame stoffen en zijn vrijwel altijd vindbaar in iedere kledingwinkel. Door te kiezen van de juiste stoffen en de leukste outfit draag je bij aan een modieuze uitstraling maar ook aan een beter milieu!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.