assieraden

Wanneer dierbaren overleiden willen we er alles aan doen om hen zo goed mogelijk te eren. Herdenkingssieraden kunnen hierin een belangrijke rol spelen.

 

Hoe je de as van je geliefden in kan veranderen in sieraden.

Wanneer een geliefde wordt gecremeerd, denken veel mensen er aan om de as in een urn in huis te bewaren om de geliefde op deze manier te herdenken. Of misschien kies je er voor om de as in zee of een gebied buiten te verspreiden, waar ze van genoten toen ze nog leefden.
Er zijn ook alternatieve opties voor mensen die een geliefde op een minder traditionele manier willen herdenken. Als je het leuk vind om je familielid dicht bij je te houden, zijn er bedrijven die je kunnen laten zien hoe je de as van je geliefde in sieraden kunt gebruiken.

Crematiesieraden

Crematiesieraden zijn meer dan alleen een liefdevol eerbetoon aan de persoon die je hebt verloren. Het is een manier om ze te eren door iets te maken dat hun gecremeerde overblijfselen. Er is keuze uit een verscheidenheid aan kralen en hangers die aan kettingen of armbanden kunnen worden bevestigd. Het is zelfs mogelijk om van de overblijfselen een steen of diamant te laten maken om aan oorbellen, een ring, ketting of armband te dragen.

Herdenkingssieraden op maat

Er zijn verschillende categorieën crematiekralen en hangers die precies naar wens op maat gemaakt kunnen worden. Op internet zijn verschillende bedrijven te vinden die askettingen aanbieden. Ook bestaat de mogelijkheid om je asketting te laten graveren. Op deze manier kun je een persoonlijke asketting kopen. Deze sieraden zijn meestal gemaakt uit glas of metaal, waarin dan naar wens een boodschap in gegrafeerd kan worden.

Alternatieven voor sieraden

Als je het een leuk idee vind om de as te gebruiken om iets te maken, maar je bent niet geïnteresseerd in sieraden, dan zijn er andere opties.
Er zijn opties om souvenirs van glas of steen te maken die in huis worden geplaatst. Een bijzondere urn of gedenksteen is een passend herdenkingsmiddel om een vaste plek in uw huis te geven.

Uw geliefde eren

Wat je met de as van uw geliefden doet, hangt af van hoe u deze persoon wilt gedenken en hun leven wil eren. Als je alternatieve manieren wil verkennen om as te bewaren, maar je bent nog niet geheel overtuigd of je dit middels sieraden wil doen, bewaar dan zeker (een deel van) de as. Als je een deel wel wil uitstrooien, overweeg dan om een jonge boom te planten boven deze as. Door de as onder de boom te plaatsen zal de boom energie uit de as halen, waardoor de overblijfselen van je geliefde worden veranderd in een prachtig, levend monument dat elk jaar tot bloei komt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *